El dissabte 4 de març del 2017 (de 10.00h a 20.00h), a l’escola Estalella i Graells de Vilafranca, hi haurà la 1a edició de les jornades formatives «D-forma’t», totalment gratuïtes i dirigides a tot el jovent de la comarca d’entre 12 i 18 anys.

«D-forma’t» és una iniciativa impulsada per les entitats de lleure juvenil de Vilafranca: el Grup d’Esplai Parroquial (GEP), el Moviment Infantil de Vilafranca (MIV) i l’AEiG Pere II i Santa Maria de Foix (Escoltes de Vilafranca).

Analitzant la realitat vilafranquina, i relacionat amb la nostra tasca com a monitores i caps, trobàvem a faltar un espai per a joves més enllà de les extraescolars de lleure i els dissabtes a l’esplai o el cau. A partir d’aquesta necessitat vam anar desenvolupant la idea de crear un espai que servís com a punt de trobada per a tots els joves de Vilafranca i de tota la comarca, més enllà dels dissabtes a la tarda.

Una vegada amb aquesta idea, vam pensar que la millor manera de fer-ho era preguntant directament als joves quines inquietuds tenien, què els interessava, què els agradaria fer a Vilafranca amb altres joves, etc. I d’aquí van sortir les jornades formatives «D-forma’t», un espai de formació (amb xerrades, debats, tallers, etc.), però també amb activitats i jocs, sempre tenint molt present que havien de ser gratuïtes i obertes a tothom, que és una cosa essencial per a nosaltres.

Com que volem englobar una franja d’edat bastant àmplia (de 12 a 18 anys), els interessos, les inquietuds, els arguments i el ritme d’aprenentatge no són els mateixos per a totes, de tal manera que a les formacions es faran dos grups segons l’edat. El grup petit (d’11-12 anys fins a 15-16 anys) podrà escollir entre un taller de bullying o una xerrada sobre les xarxes socials, al matí; i a la tarda, entre un taller debat de gènere o un taller d’art. El grup gran (de 16 a 18 anys) podrà assistir a un taller sobre  el rap i l’auge dels feixismes o a una xerrada sobre les refugiades i el voluntariat; i a la tarda, a una xerrada de sobirania alimentària o a un taller de micromasclismes a la vida quotidiana. Tanmateix, es duran a terme activitats conjuntes entre les dues franges d’edat, per tal de trencar el gel i fer una mica de cohesió. A més a més, hi haurà dinar gratuït i elements de circ per al temps lliure. Per finalitzar les jornades, farem un berenar de cloenda.

 

Pretén ser un punt de trobada, participació i de cohesió, però també d’aprenentatge, conscienciació i sensibilització, a través de formacions (xerrades, tallers, taules de debat, etc.) que promoguin el creixement personal i social de les joves adolescents, a partir de temàtiques pròximes als seus interessos i inquietuds.

Compta amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Us deixem amb el link per poder fer la inscripció! –> http://www.bit.ly/D-FORMAT

Ens veiem el dia 4!