Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla que tingué lloc, malgrat el fred intens, el passat dissabte dia 9 de gener a Vilafranca i a 22 pobles més de l’arxiprestat, i que enguany arribava a la seva 27ª edició. Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se ja un èxit quant a organització i participació.

Així, l’organització va poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col•locar totes les ampolles en els palets instal•lats en el lloc de recollida. També, pel matí, es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Des de l’organització lamentem si en alguna casa o particular no s’han passat a recollir les ampolles per descuit o equivocació. Cal destacar que aquest any, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, s’ha de valorar com un èxit rotund l’actuació de la ciutadania en aquest sentit. Hem de dir que més d’un cinquanta per cent de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.

També la participació es pot considerar molt positiva. Pel que fa a Vilafranca, malgrat les dificultats per trobar voluntaris, i cobrir una vila que cada vegada és més gran, es va comptar amb els membres dels grups de joves de la parròquia (esplai parroquial, agrupament escolta, confirmació, iniciació, JARC, missa jove), també d’altres col•lectius parroquials i no parroquials (voluntaris dels col•legis Sant Josep, Univers Penedès, XXI Solidari, Associació Creixent, Associació Pro-Disminuïts del Penedès), i també d’altres col•laboracions més espontànies.

Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació, especialment també a les empreses o particulars que van deixar les furgonetes i als qui les van conduir, als que van col•laborar amb el refrigeri amb què es va obsequiar els voluntaris, amb els elements publicitaris, farmacioles, guants, contenidors, electricitat, i també als ajuntaments, mitjans de comunicació, i d’una manera especial a FECA i LABORE per totes les facilitats.

Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte. Concretament han estat: Els Monjos, Sant Sebastià dels Gorgs, la Granada, Santa Fe, Lavern, Ca l’avi, Can Cartró, Avinyó Nou, les Gunyoles, el Pla, Sant Miquel d’Olèrdola, Pacs, Vilobí, Moja, Ordal, l’Arboçar, la Bleda, Sant Pere Molanta, Guardiola de Font-rubí, Cantallops, Pontons, Torrelles de Foix, les Cabanyes i Olesa de Bonesvalls.

I sobretot l’agraïment a tota la ciutadania que van guardar les ampolles, la majoria van extreure’n les etiquetes, i les van lliurar a la campanya, en el que va constituir una gran acció col•lectiva de solidaritat. Sens dubte una mobilització de tals dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte de mobiliari especialitzat per a persones amb discapacitat física i psíquica en un pis de Vilafranca, un projecte presentat per l’Associació Pro-Disminuïts del Penedès, l’entitat que gestiona la Fundació l’Espiga.

Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres exactes. Però, restant a l’espera dels resultats definitius, i tenint en compte les que hi puguin haver defectuoses, per la quantitat de palets que es podien veure, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 80.000 ampolles. Quantitat més baixa que l’any passat, però que és un molt bon resultat. De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col•laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient novament, mica en mica, les etiquetes autoadhesives. Així, la Campanya de l’Ampolla podrà continuar essent una realitat durant molts anys.

Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla que tingué lloc, malgrat el fred intens, el passat dissabte dia 9 de gener a Vilafranca i a 22 pobles més de l’arxiprestat, i que enguany arribava a la seva 27ª edició. Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se ja un èxit quant a organització i participació.

Així, l’organització va poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col•locar totes les ampolles en els palets instal•lats en el lloc de recollida. També, pel matí, es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Des de l’organització lamentem si en alguna casa o particular no s’han passat a recollir les ampolles per descuit o equivocació. Cal destacar que aquest any, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, s’ha de valorar com un èxit rotund l’actuació de la ciutadania en aquest sentit. Hem de dir que més d’un cinquanta per cent de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.

També la participació es pot considerar molt positiva. Pel que fa a Vilafranca, malgrat les dificultats per trobar voluntaris, i cobrir una vila que cada vegada és més gran, es va comptar amb els membres dels grups de joves de la parròquia (esplai parroquial, agrupament escolta, confirmació, iniciació, JARC, missa jove), també d’altres col•lectius parroquials i no parroquials (voluntaris dels col•legis Sant Josep, Univers Penedès, XXI Solidari, Associació Creixent, Associació Pro-Disminuïts del Penedès), i també d’altres col•laboracions més espontànies.

Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació, especialment també a les empreses o particulars que van deixar les furgonetes i als qui les van conduir, als que van col•laborar amb el refrigeri amb què es va obsequiar els voluntaris, amb els elements publicitaris, farmacioles, guants, contenidors, electricitat, i també als ajuntaments, mitjans de comunicació, i d’una manera especial a FECA i LABORE per totes les facilitats.

Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte. Concretament han estat: Els Monjos, Sant Sebastià dels Gorgs, la Granada, Santa Fe, Lavern, Ca l’avi, Can Cartró, Avinyó Nou, les Gunyoles, el Pla, Sant Miquel d’Olèrdola, Pacs, Vilobí, Moja, Ordal, l’Arboçar, la Bleda, Sant Pere Molanta, Guardiola de Font-rubí, Cantallops, Pontons, Torrelles de Foix, les Cabanyes i Olesa de Bonesvalls.

I sobretot l’agraïment a tota la ciutadania que van guardar les ampolles, la majoria van extreure’n les etiquetes, i les van lliurar a la campanya, en el que va constituir una gran acció col•lectiva de solidaritat. Sens dubte una mobilització de tals dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte de mobiliari especialitzat per a persones amb discapacitat física i psíquica en un pis de Vilafranca, un projecte presentat per l’Associació Pro-Disminuïts del Penedès, l’entitat que gestiona la Fundació l’Espiga.

Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres exactes. Però, restant a l’espera dels resultats definitius, i tenint en compte les que hi puguin haver defectuoses, per la quantitat de palets que es podien veure, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 80.000 ampolles. Quantitat més baixa que l’any passat, però que és un molt bon resultat. De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col•laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient novament, mica en mica, les etiquetes autoadhesives. Així, la Campanya de l’Ampolla podrà continuar essent una realitat durant molts anys.

Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla que tingué lloc, malgrat el fred intens, el passat dissabte dia 9 de gener a Vilafranca i a 22 pobles més de l’arxiprestat, i que enguany arribava a la seva 27ª edició. Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se ja un èxit quant a organització i participació.

Així, l’organització va poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col•locar totes les ampolles en els palets instal•lats en el lloc de recollida. També, pel matí, es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Des de l’organització lamentem si en alguna casa o particular no s’han passat a recollir les ampolles per descuit o equivocació. Cal destacar que aquest any, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, s’ha de valorar com un èxit rotund l’actuació de la ciutadania en aquest sentit. Hem de dir que més d’un cinquanta per cent de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.

També la participació es pot considerar molt positiva. Pel que fa a Vilafranca, malgrat les dificultats per trobar voluntaris, i cobrir una vila que cada vegada és més gran, es va comptar amb els membres dels grups de joves de la parròquia (esplai parroquial, agrupament escolta, confirmació, iniciació, JARC, missa jove), també d’altres col•lectius parroquials i no parroquials (voluntaris dels col•legis Sant Josep, Univers Penedès, XXI Solidari, Associació Creixent, Associació Pro-Disminuïts del Penedès), i també d’altres col•laboracions més espontànies.

Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació, especialment també a les empreses o particulars que van deixar les furgonetes i als qui les van conduir, als que van col•laborar amb el refrigeri amb què es va obsequiar els voluntaris, amb els elements publicitaris, farmacioles, guants, contenidors, electricitat, i també als ajuntaments, mitjans de comunicació, i d’una manera especial a FECA i LABORE per totes les facilitats.

Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte. Concretament han estat: Els Monjos, Sant Sebastià dels Gorgs, la Granada, Santa Fe, Lavern, Ca l’avi, Can Cartró, Avinyó Nou, les Gunyoles, el Pla, Sant Miquel d’Olèrdola, Pacs, Vilobí, Moja, Ordal, l’Arboçar, la Bleda, Sant Pere Molanta, Guardiola de Font-rubí, Cantallops, Pontons, Torrelles de Foix, les Cabanyes i Olesa de Bonesvalls.

I sobretot l’agraïment a tota la ciutadania que van guardar les ampolles, la majoria van extreure’n les etiquetes, i les van lliurar a la campanya, en el que va constituir una gran acció col•lectiva de solidaritat. Sens dubte una mobilització de tals dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte de mobiliari especialitzat per a persones amb discapacitat física i psíquica en un pis de Vilafranca, un projecte presentat per l’Associació Pro-Disminuïts del Penedès, l’entitat que gestiona la Fundació l’Espiga.

Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres exactes. Però, restant a l’espera dels resultats definitius, i tenint en compte les que hi puguin haver defectuoses, per la quantitat de palets que es podien veure, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 80.000 ampolles. Quantitat més baixa que l’any passat, però que és un molt bon resultat. De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col•laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient novament, mica en mica, les etiquetes autoadhesives. Així, la Campanya de l’Ampolla podrà continuar essent una realitat durant molts anys.